Из 3ds max- начинаещ търсещ отговори

Предложете статия за превод...

Модератор: 3DS Max Team

Из 3ds max- начинаещ търсещ отговори

Мнениеот Demagogue » Сря Юни 09, 2010 12:55 am

Здравейте, занимавам се с 3ds max от два дена, през който се постарах да изчета сухия материал от 3ds max bible 2009 до 50 страница, след което открих вградените уроци на програмата.

Дори в този момент се опитвам да измисля (т.е. опитвам се) начин как да се справя с урока от Modeling: Modeling a Knight.

Освен че това, което правя на нищо не прилича имам следните оплаквания:

Стъпка 5: Right-click to finish the command. You now have an additional segment going from the front to the back of the neck.

На изображениято в програмата е показано, че началната точка, т.е. тази до врата, на която е приложен нещо наречено "Bezier Corner" е бяло квадратче с две пресичащи се бели линии по средата. При мене това е жълто квадратче. Какво още - крайната точка/цел, т.е. там, където е завършило съединяването на точката до врата и гърба, на изображението е изобразено като линия без крайна точка - при мене съществува бяла точка. Още повече, че когато раздвижа крайната точка от нея изкача още една. Прилагам връзка към изображение:

http://img571.imageshack.us/img571/6386/saveas.jpg

Конкретният ми въпрос е: това естествено ли е? В момента просто се чудя, дали не трябва да получа същите контури показани на урока с точност до милиметъра, за да разгадая загадката, оттук и любопитните ми въпроси.

По-късно на стъпка 7 се набляга Refine/Connect to Add. Това, което не мога да получа аз са извивките, които са показани на изображението! Ако се нуждаете от изображенията от уроците (в което се съмнявам) ще ги кача.

*Преди да се настройте негативно, знайте, че не разбирам материята към този момент, а на самият урок е посочено че се завършва за час от "Напреднал", докато аз вече съм заседнал 2-ри час в самото му начало, едва ли не!

А сега, гладен и ядосан отивам да ям.

Ще разбера, ако не ми отговорите - ако не сега то след 10 часа опити.
Аватар
Demagogue
Нов потребител
Нов потребител

Re: Из 3ds max- начинаещ търсещ отговори

Мнениеот Haibusa2005 » Сря Юни 09, 2010 3:08 pm

Хехе, няма се предаваш. Качи някъде файла, че да го видим тоз прословут кон.
Моите неща -> Клик
Аватар
Haibusa2005
Потребител
Потребител

Мнениеот Demagogue » Чет Юни 10, 2010 9:50 am

Обещавам, че ще се върна на него по-късно. Сега имам проблем с Hourglass урока.

http://www.mediafire.com/?qy3zrbomdnn Ето го и часовникът. Идеята е следната:

-прилагам gravity, за да контролирам накъде пада снегът;
-прилагам UDeflector и селектирам дъното, за да предотвратя 'пропадането" на снега под дъното на часовника.

При play animation се вижда, че далеч не успявам. :) Ако ми позволите ще се оплача и в друг форум, тъй като търся бързо отговорите. ^^

EDIT: Както се случи и преди, след като поставя залъка в устат си съм по-ентусиазиран да решавам проблеми. Справих се. Имаше един момент, в който трябваше да прочета кое КЪМ кое да "прикача" с Bind to space warp

Ако не възразявате си запазвам правото да пускам тук по-нататъшните си оплаквания.
Аватар
Demagogue
Нов потребител
Нов потребител

Мнениеот Haibusa2005 » Чет Юни 10, 2010 2:24 pm

Приема се. Чувствай се свободен да питаш каквото и да е. Даже и въпрос от сорта "изчезнаха ми гизмотата, как да си ги върна" :lol:
Моите неща -> Клик
Аватар
Haibusa2005
Потребител
Потребител

Назад към Заявки